ISTRAžI DALMACIJU

Vodice se nalaze 12 km zapadno od Šibenika i na idealnoj poziciji u središtu jadranske obale.

Mjesto je koje se ponosi svojom težačkom poviješću kada su stari vodičani uzgajali brojne višnje, masline i lozu u poljima prema brdu Okit te su i danas mnogi nastavili istu tradiciju koja datira još od prije 15-og stoljeća.

„Voda je gradu, darovala ime“ kaže stara vodiška pisma, jer Vodice su po nečemu bile fenomen: snabdjevale su okolna mjesta i otoke pitkom vodom sve do kraja 19. stoljeća. Uostalom, razvili su se upravo ovdje zbog bunara s pitkom vodom. Danas su dva bunara sačuvana na glavnom gradskom trgu kao spomen na tradiciju i stare običaje. 
Vila Carolus Dalmatia okružena borovima i mirisom mora pruža idealan odmor s raznovrsnim sadržajem.

Uronite u antičku i srednjovjekovnu povijest, prošetajte očuvanim arheološkim nalazištima, istražite impozantne obrambene utvrde, posjetite veličanstvene crkve i samostane, zanimljive etnografske muzeje i izložbe te jednostavno uživajte u bogatstvu kulturne baštine gradova Šibenika, Zadara i Splita.

Za ljubitelje aktivnog odmora lokacija Vile Carolus Dalmatia u ovakvoj veličanstvenoj prirodi nudi raznovrstan izbor aktivnosti kao što su biciklizam, planinarenje, penjanje, jedrenje, ronjenje i sl.

Priroda je oduvijek bila iznimno velikodušna prema Dalmaciji, darujući joj odličnu klimu te uvjete za miran život i bogati ekosustav zbijen između krševitih planina i mirnog mora, koji su stvorili najveličanstvenije spomenike prirode, danas Nacionalne parkove NP Krka, NP Kornati i NP Paklenica te Parkove prirode Vransko jezero, Dinara i Velebit.
Pogled iz Vile Carolus Dalmatia na prekrasno razvedenu obalu i otoke Prvić,Zlarin,Tijat, Logorun i dvije Sestrice vas zove u šibenski arhipelag koji tamo negdje koju milju dalje nudi mnogo više u simbiozu surovih stijena privlačnih otoka i bisernog mora.

Rezervacija

Upišite željene datume dolaska i odlaska i provjerite dostupnost