ISTRAžI ISTRU

Istra se nalazi u najzapadnijem dijelu Hrvatske te je to ujedno i najveći poluotok na Jadranskom moru. Prepuna zanimljivih događaja, znamenitosti, zanimljive kulture i običaja, Istra daje jedan poseban doživljaj svakome tko je posjeti.

Ovaj hrvatski poluotok površine 2 820 km2 ima prekrasnu zelenu oazu, duž obale i na istarskim otocima prevladavaju borove šume, u unutrašnjosti na valovitim predjelima nalaze se maslinici i vinogradi, a pogled sa uzvisina proteže se po beskrajnom plavom moru. Kada jednom uđete u tu raskoš koju pruža Istra, zadivit će vas svaki detalj, svaki pogled prema moru ili Učkom gorju bit će poseban i jedinstven jer na ovom poluotoku sve je ispunjeno toplinom ljudi, naselja i običaja.

Blaga mediteranska klima i umjerena temperatura mora koja ljeti iznosi od 22 do 24 °C daju posebnu ugodnost svakome tko boravi na ovom jadranskom poluotoku.

Što sve možete vidjeti u Istri?

Pored velikih gradova poput Opatije, Pule, Umaga, Rovinja, Pazina, Buzeta i Poreča od kojih svaki ima svoja obilježja, Istra je zanimljiv kraj u kojem se nalazi velik broj špilja, jama i pećina, a neke od poznatijih su: Pazinska jama, Feštinsko kraljevstvo, Romualdova špilja i Špilja Mramornica. Na ovom hrvatskom poluotoku nalaze se Nacionalni park Brijuni i Park prirode Učka koji su zakonom zaštićena područja, a pružaju nezaboravnu avanturu i zabavu.

Od ostalih zanimljivih mjesta koja se također mogu posjetiti ukoliko se nađete na ovom poluotoku su Limski kanal, Motovunska šuma, Zlatni Rt, najjužnija točka poluotoka – Kamenjak, Brijunski arhipelag gdje se nalazi više od 600 biljnih vrsta, a najpopularnija odredišta pogotovo u ljetnim mjesecima svakako su prekrasne prostrane plaže koje okružuju cjeli poluotok.

Velik broj poznatih plaža diljem Istre zbog svojih kvaliteta nagrađen je Plavom zastavom što turistima daje određenu sigurnost o kvaliteti plaže i čistoći vode mora.

Prirodne ljepote Istre, razigrano plavo more, brežuljci i povjesni gradići smješteni na ovom poluotoku omogućuju svakome da uživa u ovim prirodnim ljepotama i zabavnom sadržaju istarskog kraja.

Rezervacija

Upišite željene datume dolaska i odlaska i provjerite dostupnost